Ekspresowa sałatka śledziowa Zewy

Ekspresowa sałatka śledziowa Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki główne

  • śledź

    4 płaty w oleju
  • Mieszanka:

    1 puszka meksykańska

do smaku

  • sól do smaku

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    3 łyżka
  • cukier

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ekspresowa sałatka śledziowa Zewy

Mieszankę meksykańską odsączyć z zalewy i wrzucić do miski.
Śledzie i cebulkę wyjąć ze słoika, pokroić, dodać do mieszanki.
Następnie dodać do smaku sól i pieprz oraz szczyptę cukru i wlać 3 łyżki oleju.
Wszystko wymieszać i odstawić na około 30 minut aby smaki się przegryzły.
Gotową sałatkę przechowywać w lodówce.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

mikrusiak 02.01.2016 16:47
ekspresowe są najlepsze :P
bietka 02.01.2016 14:12
rzeczywiście ekspresowa, ale za to bardzo smaczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat