Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa pasta tuńczykowa do kanapek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko 2 szt
majonez 1 łyżka z czubkiem
keczup 1 łyżka płaska
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1 szt mała

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa pasta tuńczykowa do kanapek

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy lub rozdrabniamy widelcem. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Tuńczyka dokładnie odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, keczup i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.11.2013 11:11
smaczna pasta
jucia 21.01.2013 19:24
super pomysł
Szefowica 09.12.2012 14:11
lubię tuńczyka, muszę wypróbować
Paolcia 09.12.2012 13:44
pyyycha
cooleczka 09.12.2012 13:39
fajna alternatywa dla wędlin, ja robię podobną pastę, tylko daje więcej keczupu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak