Ekspresowa masa mascarpone-krówkowa do babeczek

Ekspresowa masa mascarpone-krówkowa do babeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Gotowe babeczki

    ok.10 szt
  • serek mascarpone

    5 łyżek
  • masa krówkowa gotowa

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ekspresowa masa mascarpone-krówkowa do babeczek

Masę krówkową miksujemy z serkiem mascarpone na jednolitą gładką masę. Napełniamy nią babeczki i dekorujemy wiśniami. To takie małe "co nie co" na szybko dla niezapowiedzianych gości. Zaletą tej masy jest fakt, że babeczki nie namiękają, masa nie rozpływa się, dlatego też możemy nią napełnić babeczki zarówno zaraz po przygotowaniu jak również za kilka godzin. Również sama masa na smaku nic nie traci po kilku godzinach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Justyna Jussstiii 08.02.2017 19:06
ooo super pomysł musze wypróbować
Klausia 10.11.2016 14:18
Dobre to jest
Andzia1977 22.02.2015 21:23
lubię takie słodkości, więc wypróbuję na pewno
Ela15 07.10.2014 12:04
na pewno są pyszne
Margo1 12.09.2014 09:12
robię podobną
erym 06.09.2014 15:54
mozna upiec babeczki samemu, choc jest wiecej pracy...
Alex_M 14.01.2014 10:56
smaczna masa :)
Kuchenka 15.12.2013 21:15
no nawet fajne:)
norweska20 15.12.2013 13:09
pyszne są takie babeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat