Ekspresowa letnia sałatka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Sałatka

  • rukola

    2 garście
  • roszponka

    2 garście
  • szpinak

    2 garście
  • botwina liście

    2 garście
  • jaja na twardo

    2 szt
  • pomidory

    2 szt

Sos

  • oliwa

    4 łyżki
  • woda zimna

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • ząbek czosnku

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie liście dokładnie myjemy i dzielimy na mniejsze części. Jajko obieramy i kroimy w ósemki. Pomidory również kroimy w ósemki.
Czosnek drobniutko siekamy i rozgniatamy z solą.W szklance mieszamy wszystkie składniki sosu.
Na talerz wykładamy wszystkie rodzaje sałat, układamy na nich jajka i pomidory, polewamy sosem. Gotowe !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 13.06.2014 15:29
smaczna i ładnie podana :)
Kasnaj 12.06.2014 20:19
smacznie wygląda
Beata999 12.06.2014 19:38
Smaczna sałatka,ale dlaczego jajka tak długo gotowałaś!
Jusiaa 12.06.2014 18:43
Pyszne :))
Paolcia 12.06.2014 16:02
jak dla mnie za duże kawałki...
Anna133 12.06.2014 15:55
wspaniała uwielbiam botwinkę
jasiek 12.06.2014 15:09
szybko a smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat