Ekspresowa i smaczna pasta z groszku

Ekspresowa i smaczna pasta z groszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Ekspresowa i smaczna pasta z groszku stanowiąca idealny dodatek do kanapek na śniadanie czy na kolację. Idealne smarowidło do ulubionego pieczywa dla każdego.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • groszek

    400 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • cebula

    1 sztuka
  • bulion warzywny Kucharek

    1 sztuka
  • oliwa

    100 ml
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • pietruszka

    łyżka
  • kolendra

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pieczywo

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ekspresowa i smaczna pasta z groszku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Odcedzamy groszek. Przekładamy go do dużej miski.

2. Obieramy czosnek. Siekamy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski z groszkiem. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy kostkę rosołową Kucharek i oliwę z oliwek. Wyciskamy sok z połówki cytryny do miski. Siekamy pietruszkę i kolendrę. Przekładamy do miski.

3. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Blendujemy. Następnie pastę przekładamy do naczynia. Smarujemy nią kromki chleba.

4. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat