Ekspresowa galareta

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 litr
  • przyprawa do zup w płynie

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • szynka

    15 dkg
  • pieczarki marynowane

    1/2 słoiczka
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • papryka marynowana

    1 płat
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ekspresowa galareta foto
Rosół zagotować z liśćmi laurowymi, zielem angielskim oraz przyprawami.
Krok 2 - Ekspresowa galareta foto
W rosole rozpuścić żelatynę (wg proporcji podanej na opakowaniu). Pieczarki pokroić w plastry, paprykę i ogórki w kostkę, wszystko osączyć z zalewy. Natkę posiekać, szynkę pokroić w kostkę. Paprykę, pieczarki, ogórki, natkę i szynkę połączyć ze sobą i wymieszać. Przełożyć do miseczek.
Krok 3 - Ekspresowa galareta foto
Zalać ostudzonym rosołem. Wymieszać. Odstawić do lodówki i zostawić do stężenia.
Krok 4 - Ekspresowa galareta foto
Podawać skropione octem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 15.12.2013 16:49
lubię galaretki :)
IlonaAlbertos 18.10.2013 12:35
Smakowita.
migotka28 10.10.2013 20:14
pyszna galareta
mirosława4 07.10.2013 15:50
bardzo lubię :)
pajbek 25.09.2013 04:51
Super sprawa :-)
beatkaa153 23.09.2013 19:08
fajna galaretka
Krystyna32 23.09.2013 07:28
bardzo lubię
Róża1 22.09.2013 00:01
wygląda bardzo smacznie:-)
gosia56 21.09.2013 21:33
pyszniutka;)
caralajna 21.09.2013 07:29
dawno nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat