Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa fasolka po bretońsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
kiełbasa 1 pętko
cebula 0,5 sztuki
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
mięso wieprzowe 100 gram
olej do smażenia 0,2 szklanki
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
ziele angielskie 3 kulki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 3 szczypty
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa fasolka po bretońsku.

Kroki postępowania

1
Mięso, kiełbaskę, cebulę i czosnek doprawiamy Kucharkiem i pieprzem i podsmażamy.
Krok 1 - Ekspresowa fasolka po bretońsku. foto
2
Gdy zbrązowieje dodajemy resztę przypraw i dolewamy 3 szklanki wody.
Krok 2 - Ekspresowa fasolka po bretońsku. foto
3
Gdy mięso będzie już miękkie (około 15-20min gotowania) dodajemy koncentrat pomidorowy i fasolę z puszki.
Krok 3 - Ekspresowa fasolka po bretońsku. foto
4
Dusimy około 5minut do zagotowania. Doprawiamy Kucharkiem i pieprzem do pożądanego smaku. Podajemy według uznania z bułką, chlebem lub ziemniakami.
Krok 4 - Ekspresowa fasolka po bretońsku. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.04.2013 00:49
super szybka
Andysz 01.12.2012 04:53
superowa!;]
PaniMISIOWA 10.12.2011 15:33
fajny pomysł z tą czerwoną fasolą
Wafelek2601 05.12.2011 06:49
Twoje przepisy są wyśmienite!
Wacław 29.11.2011 22:33
pyszne,coś co lubię !
Natalia40 29.11.2011 20:28
Robię podobną
kanu83 29.11.2011 20:24
mniaaaam
M-W 23.11.2011 12:07
nie jadłam jeszcze fasolki po bretońsku z czerwoną fasolką, ciekawa jestem jak smakuje
jeta72 22.11.2011 23:37
pycha
Misiabe 05.11.2011 15:11
Zaraz sobie zrobie takie pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak