Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku Zewy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 4 szk ugotowanej
cienka kiełbasa 350 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 2 ziarna
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
kostka rosołowa 2 kostki
woda 1 l
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ekspresowa ciecierzyca po bretońsku Zewy


W garnku zagotować wodę, dodać kostki oraz liście, ziele i gotować 5 minut.
Potem dodać ciecierzycę oraz pokrojoną w kostkę kiełbasę a także resztę przypraw, koncentrat i gotować kilka minut.
Na koniec smalec roztopić na patelni, dodać mąkę i zrobić zasmażkę, dodać ją do garnka z ciecierzycą i zagotować mieszając.
W razie konieczności doprawić i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 10.01.2017 21:51
Chętnie bym takiej spróbowała :)
KORAL 30.11.2016 21:11
Świetnie wykorzystana ciecierzyca, my ją bardzo lubimy :)
bertpvd 30.11.2016 19:29
super przepis
Marta Ryżek-Kalkowska 30.11.2016 19:00
SMACZNIE TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak