Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eintopf z cukinią

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
czosnek 3 ząbki
oliwa smażenia
marcew 3 szt
mięso mielone drobiowe 500 g
kukurydza 1/2 puszki
cukinia 2 szt
pomiry w puszcze 1 szt
przeier pomidorow 2 łyżki
sól
pieprz czarny
Papryka ostra mielona Prymat
lubczyk

Przepis i sposób przygotowania na: Eintopf z cukinią

Cebule i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. podsmażamy do zeszklenia na odrobinie oliwy. Dodajemy pokrojona w kostkę marchewkę i mięso mielone. Doprawiamy mięso solą, pieprze i ostra papryką. Smażymy do całkowitego ścięcia białka. Dodajemy przecier pomidorowy, pomidory z puszki, szklankę wody oraz kukurydze i pokrojone w kostkę cukinię. Dusimy przez około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lubczykiem. Serwujemy z ryżem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak