Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eintopf buraczany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 5 szt.
ziemniaki 5 szt.
marchewka 2 szt
bulion warzywny 2 szklanki
kminek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
wędzonka 10 dag
jogurt naturalny 1/2 szklanki
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Eintopf buraczany

Buraczki, ziemniaki, marchew obrać i pokroić w kostkę. Bulion zagotować z kminkiem, liściem laurowym, włożyć warzywa, przyprawić do smaku i gotować około 20 minut. Następnie dodać pokrojoną wędzonkę i chwilę jeszcze podgotować do miękkości. Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, zmiażdżonym czosnkiem. Eintopf rozlać na talerze, podlać przygotowanym jogurtem i posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak