Egzotyczny sernik z ananasem

Egzotyczny sernik z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mąka pszenna

    20 dag
  • margaryna

    10 dag
  • cukier

    7 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • żółtko jaja

    1 sztuka

Masa

  • twaróg

    1 kg
  • jajka

    7 sztuk
  • cukier

    1,5 szklanki
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • śmietanka kremowa

    1,5 szklanki
  • budyń śmietankowy

    2 sztuki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • ananas w puszce

    1 puszka
  • cukier puder

    do oprószenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Egzotyczny sernik z ananasem foto
Ciasto; Mąkę przesiać na stolnicę połączyć z cukrem proszkiem do pieczenia,dodać margarynę pokrojoną na wiórka wbić jajo i żółtko i zagnieść ciasto.Włożyć do zamrażalnika i zmrozić dobrze.
Krok 2 - Egzotyczny sernik z ananasem foto
Masa: Jajka rozbić oddzielić żółtka od białek i utrzeć razem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać zmielony twaróg wsypać budyń i wlać śmietanę kremówkę ,całość ubić dokładnie mikserem na najwyższych obrotach.Pod koniec ubić oddzielnie białka na sztywno i dodać do masy,delikatnie wymieszać.
Krok 3 - Egzotyczny sernik z ananasem foto
Tortownicę o średnicy 27 cm wyłożyć pergaminem lub natłuścić zetrzeć na tarce zmrożone ciasto wylać masę serową i wyłożyć na wierzch osaczone z zalewy i pokrojone w kostkę ananasy.
Krok 4 - Egzotyczny sernik z ananasem foto
Wstawić do rozgrzanego do 180*c piekarnika i piec 60 minut. Ostudzić przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika przed podaniem zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fotoviderek

30.03.2014 15:22
Bardzo apetyczny serniczek :)

Renata9

30.03.2014 14:26
bardzo smaczny serniczek

Pyszota

30.03.2014 13:30
idealny na niedzielne popołudnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat