Przepis i sposób przygotowania na: Egzotyczny sernik
Masło rozpuścić .Herbatniki i orzeszki zmiksować ,dodać rozpuszczone masło, wymieszać ,masę przesypać na okrągłą blaszkę ( wyłożoną papierem do pieczenia ), dociskając łyżką .Formę wstawić do lodówki.
Masa serowa:
Mango obrać i zmiksować .
Twaróg zmielić trzy razy, przełożyć do dużej miski ,dodać ser ricotta , wbić jajka , wsypać cukry, szybko wymieszać ,na koniec dodać zmiksowane mango .Wsypać proszek budyniowy. Wymieszać .Masę przelać na zimny spód .
Piec w 160 stopniach 35 minut.
Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik .
Po wystudzeniu sernik wstawić na 4 godziny do lodówki .
Po tym czasie sernik wyjąć z formy .
Wierzch sernika udekorować owocami i uprażonymi płatkami kokosowymi.