Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kaczki
4 szt -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
1 łyżka -
oliwa
4 łyżki -
sól do smaku
1 szczypta -
mango
1 szt -
cukier
1 łyżka -
woda
100 ml -
papryczka chili
1 szt -
sok z limonki
1 szt -
świeża mięta
3 gałązki -
imbir
0,5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Egzotyczna pierś z kaczki w grubo mielonym pieprzu podana z chutney z mango
W rondelku zagotować wodę z cukrem oraz sokiem z limonki. Gdy osiągnie konsystencję syropu, dodać pokrojone w kostkę mango i dusić kilka minut. Pod koniec gotowania dodać posiekaną miętę i odrobinę imbiru.
Przygotowaną wcześniej kaczkę, upiec z dwóch stron na grillu tak, aby skórka była chrupiąca. Gdy mięso będzie usmażone w środku pokroić w plasterki i podawać z chutney z mango.
Komentarze (39)
Załaduj więcej komentarzy (29)