Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzwonka pstrąga w panierce na wigilię

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
koper 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dzwonka pstrąga w panierce na wigilię

Kroki postępowania

1
Pstrąga płuczemy ,nożem ścieramy łuski , bo ja smażę ze skórą .Ze środka wycinamy to co zbędne ,aż do kręgosłupa ,odcinamy głowę ,dzielimy na dzwonki ja z końcówki przy ogonie zrobiłam filety dla syna bez ości .
Krok 1 - Dzwonka pstrąga w panierce na wigilię foto
2
Każdy kawałek doprawiamy solą i pieprzem ,a także koprem świeżym.Zostawiamy na godzinkę .
Następnie panierujemy w jajku i bułce .
Krok 2 - Dzwonka pstrąga w panierce na wigilię foto
3
Dzwonki smażymy w głębokim oleju przez 5 min .
Rybkę podaję z surówką z kiszonej kapusty .
Krok 3 - Dzwonka pstrąga w panierce na wigilię foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 26.12.2013 21:27
pyszności! apetycznie wygląda
Rysia 26.12.2013 19:15
Dzwonka ryby (nie dzwonki) zapowiadają się smaczne.
Jadwiga/Jaga85 26.12.2013 12:06
Ładnie podane!
Anna133 26.12.2013 12:02
My karpia nie bardzo bo ości dużo ,dzieci nie poradzą sobie ,a tak spokojnie jemy wszytscy rybkę
Jusiaa 26.12.2013 11:34
U mnie tradycyjnie karp, ale pstrąg to też pyszna rybka :)
Anna133 26.12.2013 11:30
Karp u nas nie gości na stole ,za to inne rybki tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak