Dzwonka karpia smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • karp

    1 wypatroszony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia myjemy, osuszamy i kroimy na dzwonka. Nastepnie skrapiamy sokiem z cytryny. Przyprawiamy do smaku. Panierujemy w jajku i bulce tartej. Smazymy na złoty kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 13.01.2012 20:03
super
Ewa6274879 02.01.2012 21:42
przepadam za karpiem, chociaż jem go tylko raz w roku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat