dzwoneczki z karpia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • jajka

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • olej do smażenia

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - dzwoneczki z karpia foto
Dzwonki Karpia skrapiamy sokiem z cytryny następnie oprószamy solą i pieprzem. odstawiamy do lodówki na około 2h. Wyjmujemy przyprawiamy przyprawą do ryb.
Krok 2 - dzwoneczki z karpia foto
Wyjmujemy 2 miski w jedną wsypujemy bułkę tartą w drugiej rozbijamy jajka z dodatkiem soli. Dzwonki z karpia najpierw obtaczamy w jajku potem w bułce.
Krok 3 - dzwoneczki z karpia foto
Rozgrzewamy patelnię i smażymy na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Damiano 04.03.2015 11:01
bardzo dobre
Michał2 02.02.2014 13:31
uwielbiam karpia:)
AnielskaSlodycz 30.01.2014 16:44
dobra rybka
idealme 29.01.2014 22:42
smacznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat