Przepis i sposób przygotowania na: DZIWAK
Na gotujące się mleko wsypać cukier, orzechy i zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć i dodać orezechy. Następnie masę rozsmarować na makowym placku i przykryc plackiem z jabłkami.
cukier puder | 25 dag |
kostka margaryny | 1 szt |
żółtko jajek | 4 szt |
mąka | 60 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kwaśna śmietana | 4 łyżki |
jabłka | 75 dag |
cukier | 18 dag |
margaryna | 4 dag |
mak | |
mak | 1 szkl |
jajko | 2 szt |
margaryna | 5 dag |
cukier | 10 dag |
masa | |
orzechy mielone | 25 dag |
kostka masła | 1 szt |
mleko | 1/2 szkl |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: