Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na biszkopt

jaja 5 szt
mąka pszenna 5 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 4 łyżki

Masa jabłkowa z chia

jabłka 1.1/2 kg
ksylitol 1 szklanka
sok z cytryny 2 szt
nasiona chia 4 łyżki

Dodatkowo

śmietana 30% 800 ml
czekolada mleczna 200 gram

Porada

Nasionka chia pęcznieją po dodaniu płynu, a to dzięki dużej zawartości błonnika. Wypełnia on żołądek przez co zmniejsza uczucie głodu. Dzięki sporej zwartości białka, zmniejsza apetyt.To idealne źródło kwasów omega 3 i omega 6. Polecam wypróbować.

Przepis i sposób przygotowania na: Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie.

Kroki postępowania

1
Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy obydwie maki przesiane i delikatnie mieszamy. Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia( same dno tylko i przelewamy ciasto biszkoptowe.
Krok 1 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
2
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy go na cztery krążki.
Krok 2 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
3
Śmietanę ubijamy na sztywno, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzona dodajemy do śmietany ( lejemy ciurkiem i delikatnie mieszamy)
Krok 3 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
4
Zaczynamy od nałożenia masy mlecznej na pierwszy krążek
Krok 4 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
5
Jabłka obieramy ze skórki wycinamy nasionka ścieramy na tarce i razem z powstałym sokiem przekładamy do garnka. Zasypujemy ksylitolem i sokiem z cytryny. Prażymy go zagotowania, dodajemy 3 łyżki nasion chia i zostawiamy na 2 godzinki by nam napęczniało( Nasiona chia wchłoną powstały sok i napęcznieją. Drugi krążek jabłka z chia,masa mleczna i jabłka z chia.Masa mleczną smarujemy boki tortu oraz dekorujemy na wierzchu. Połączone smaki idealnie się komponują jabłuszka są słodko kwaśne, a chia nie wyczuwalne.
Krok 5 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 19.09.2017 18:09
Bardzo dziękuje za uznanie :)
AsiaaK 13.09.2017 22:53
superowy pomysl, tak trzymaj :)
Habibi 12.09.2017 09:29
Ale z tytułem to nieźle się rozwinęłaś ;)
jejkuchnia 11.09.2017 13:48
Bardzo ładny. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak