Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie.

Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki na biszkopt

  • jaja

    5 szt
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    3 łyżki
  • cukier

    4 łyżki

Masa jabłkowa z chia

  • jabłka

    1.1/2 kg
  • ksylitol

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    2 szt
  • nasiona chia

    4 łyżki

Dodatkowo

  • śmietana 30%

    800 ml
  • czekolada mleczna

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy obydwie maki przesiane i delikatnie mieszamy. Formę okrągłą 26 cm wykładamy papierem do pieczenia( same dno tylko i przelewamy ciasto biszkoptowe.
Krok 2 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
Pieczemy 25 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy go na cztery krążki.
Krok 3 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
Śmietanę ubijamy na sztywno, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzona dodajemy do śmietany ( lejemy ciurkiem i delikatnie mieszamy)
Krok 4 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
Zaczynamy od nałożenia masy mlecznej na pierwszy krążek
Krok 5 - Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie. foto
Jabłka obieramy ze skórki wycinamy nasionka ścieramy na tarce i razem z powstałym sokiem przekładamy do garnka. Zasypujemy ksylitolem i sokiem z cytryny. Prażymy go zagotowania, dodajemy 3 łyżki nasion chia i zostawiamy na 2 godzinki by nam napęczniało( Nasiona chia wchłoną powstały sok i napęcznieją. Drugi krążek jabłka z chia,masa mleczna i jabłka z chia.Masa mleczną smarujemy boki tortu oraz dekorujemy na wierzchu. Połączone smaki idealnie się komponują jabłuszka są słodko kwaśne, a chia nie wyczuwalne.
SmakolykiJoanny
Nasionka chia pęcznieją po dodaniu płynu, a to dzięki dużej zawartości błonnika. Wypełnia on żołądek przez co zmniejsza uczucie głodu. Dzięki sporej zwartości białka, zmniejsza apetyt.To idealne źródło kwasów omega 3 i omega 6. Polecam wypróbować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SmakolykiJoanny

19.09.2017 18:09
Bardzo dziękuje za uznanie :)

AsiaaK

13.09.2017 22:53
superowy pomysl, tak trzymaj :)

Habibi

12.09.2017 09:29
Ale z tytułem to nieźle się rozwinęłaś ;)

jejkuchnia

11.09.2017 13:48
Bardzo ładny. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat