Przepis i sposób przygotowania na: Dzikie zrazy
rosołową i dusić na małym ogniu 1:30 min. Gdy mięso będzie miękkie, sos zaprawić śmietaną z mąką. Podawać z kaszą ugotowaną na sypko lub kluskami kładzionym.
mięso wołowe pokrojone na 6 zrazów | 70 dag |
boczek | 15 dag |
zsiadłe mleko | 1 szklanka |
cebula | 2 sztuki |
pokruszone listki laurowe Prymat | 2 szt |
masło | 2 łyżki |
kostka rosołu wolowego Kucharek | 1 szt |
mąka | 1 łyżeczka |
smietana 18% | 1/2 szklanki |
sól | 1 szczypta |
Owoc jałowca cały Prymat | 1 zmielony |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: