Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso wołowe pokrojone na 6 zrazów
70 dag -
boczek
15 dag -
zsiadłe mleko
1 szklanka -
cebula
2 sztuki -
pokruszone listki laurowe Prymat
2 szt -
masło
2 łyżki -
kostka rosołu wolowego Kucharek
1 szt -
mąka
1 łyżeczka -
smietana 18%
1/2 szklanki -
sól
1 szczypta -
Owoc jałowca cały Prymat
1 zmielony -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Przepis i sposób przygotowania Dzikie zrazy
rosołową i dusić na małym ogniu 1:30 min. Gdy mięso będzie miękkie, sos zaprawić śmietaną z mąką. Podawać z kaszą ugotowaną na sypko lub kluskami kładzionym.
Komentarze (42)
Załaduj więcej komentarzy (32)