Dzikie sajgonki

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    300 g
  • marchew

    3
  • kapusta pekińska

    0,5
  • cebula

  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • sos sojowo grzybowy

  • sos słodko pikantny chilli

  • papier ryżowy

  • makaron ryżowy

    100 (w kształcie nitek)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron wrzucić do wrzącej wody, zostawić na 3 minuty, odcedzić.
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, usmażyć (tylko do momentu aż woda wyparuje). Cebulkę pokroić , podsmażyć na oleju Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, kapustę pekińską posiekać, dorzucić do cebulki, smażyć ok 5-10 minut.
Przyprawić solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowo-grzybowego i 1 łyżką sosu chili. Połączyć wszystkie składniki razem z pieczarkami i pokrojonym w krótsze nitki makaronem.
Przygotować papier ryżowy. Zamoczyć w wodzie, rozłożyć na blacie, nakładać farsz i zawijać. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią (bardzo delikatnie), podawać obowiązkowo z sosem chili i surówką z kapusty pekińskiej i marchewki:D

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 18.08.2012 20:21
wstyd się przyznać, ale nigdy jeszcze nie jadalam.. ostatnio oglądałam program, gdzie Pascal przygotowywał sajgonki, podobaly mi się, więc skorzystam z tego przepisu :)
Agnik 24.12.2011 18:53
mniam
bietka 11.11.2011 21:31
mniam:)
Anna146 07.07.2011 07:14
jarskie sajgonki - mogą być niezłe
jolaxa 07.06.2011 23:39
super
ZEWA 17.05.2011 19:56
fajne
Sylwia88 24.11.2010 00:25
ciekawie wygląda
marta0906 22.10.2010 15:44
wygląda smacznie
misia53 21.10.2010 20:02
Muszę to zrobić
bernika 21.08.2010 10:23
ekstra! uwielbiam sajgonki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat