Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzikie sajgonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
marchew 3
kapusta pekińska 0,5
cebula
sól, pieprz
olej do smażenia
sos sojowo grzybowy
sos słodko pikantny chilli
papier ryżowy
makaron ryżowy 100 (w kształcie nitek)

Przepis i sposób przygotowania na: Dzikie sajgonki

Makaron wrzucić do wrzącej wody, zostawić na 3 minuty, odcedzić.
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, usmażyć (tylko do momentu aż woda wyparuje). Cebulkę pokroić , podsmażyć na oleju Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, kapustę pekińską posiekać, dorzucić do cebulki, smażyć ok 5-10 minut.
Przyprawić solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowo-grzybowego i 1 łyżką sosu chili. Połączyć wszystkie składniki razem z pieczarkami i pokrojonym w krótsze nitki makaronem.
Przygotować papier ryżowy. Zamoczyć w wodzie, rozłożyć na blacie, nakładać farsz i zawijać. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią (bardzo delikatnie), podawać obowiązkowo z sosem chili i surówką z kapusty pekińskiej i marchewki:D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 18.08.2012 20:21
wstyd się przyznać, ale nigdy jeszcze nie jadalam.. ostatnio oglądałam program, gdzie Pascal przygotowywał sajgonki, podobaly mi się, więc skorzystam z tego przepisu :)
Agnik 24.12.2011 18:53
mniam
bietka 11.11.2011 21:31
mniam:)
Anna146 07.07.2011 07:14
jarskie sajgonki - mogą być niezłe
jolaxa 07.06.2011 23:39
super
ZEWA 17.05.2011 19:56
fajne
Sylwia88 24.11.2010 00:25
ciekawie wygląda
marta0906 22.10.2010 15:44
wygląda smacznie
misia53 21.10.2010 20:02
Muszę to zrobić
bernika 21.08.2010 10:23
ekstra! uwielbiam sajgonki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak