Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dzikie paczuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 opakowanie
ryż dziki 1/2 woreczka
awokad 2 szt
sok z cytryny
jajko 3 szt
majonez 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Dzikie paczuszki

Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Następnie awokado przecinamy wyciągamy pestkę . Obieramy . Jajka gotujemy na twardo . Zimne miksujemy z awokado. Dodajemy majonez. Doprawiamy sola papryka i pieprzem .Pastę mieszamy z zimnym ryżem.
Papier ryżowy moczymy chwilę w letniej wodzie. Rozkładamy na desce .Nakładamy farsz i zawijamy . Polewamy sosem sojowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 25.10.2012 13:06
składniki fajne, może być dobre:)
tomek18 25.10.2012 09:59
wygląda ciekawie
miroslawa 25.10.2012 09:29
wygląda bardzo apetycznie
iwa643 25.10.2012 09:25
Polecam na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak