Dziki łosoś w czosnkowo- koperkowym masełku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    4-5 łyżek
  • czosnek

    2 ząbki
  • koperek

    1 garstka
  • pieprz świeżo mielony

  • sok z cytryny

  • sól

  • łosoś

    2 dziki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miękkie masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanym koperkiem- dobrze solimy i odstawiamy do lodówki na godzinkę.
Ziołowe masełko rozpuszczamy na patelni- smażymy na nim dzwonki łososia polane sokiem z cytryny.
Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Podajemy polane resztą masełka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 05.09.2013 08:45
bardzo smaczny
junox 30.08.2013 16:58
smaczna rybka
bartek8585 05.09.2012 23:32
pięknie wygląda:)
joanna77 26.07.2012 15:02
poproszę porcję
mala2021 21.09.2011 09:14
pycha
maciek7 13.09.2011 21:03
super
Iwona45 11.09.2011 23:07
rewelacja
Chojłówna 11.09.2011 19:58
z chęcią bym zjadła:D
Natalia40 21.07.2011 15:36
super
Justyna Jussstiii 23.05.2011 14:32
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat