Dzień Dobry TVN: Wieprzowe kebabczety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • Grill przyprawa pikantna Prymat

    1 op.
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • imbir

    1/2 łyżeczki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z przyprawą grill pikantny, musztardą, imbirem i natką pietruszki. Całość dokładnie wymieszać, przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum 10 minut, a najlepiej na całą noc. Z masy mięsnej formować podłużne kotleciki, pamiętając, aby zwilżyć ręce wodą, wówczas mięso nie będzie kleiło się do rąk i łatwiej będzie je formować. Kiełbaski nadziać na szpadki do szaszłyków i upiec na średnio rozgrzanym grillu. Podawać z sałatką z grillowanej papryki z sosem włoskim.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 12.05.2017 23:12
To prawda też zauważyłam;)
asiatok 02.07.2016 18:36
Może się mylę, ale a zdjęciu to chyba nie jest mięso mielone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat