Dzień Dobry TVN: Pikantne udka z kurczaka

Dzień Dobry TVN: Pikantne udka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    8 szt.
  • przyprawa do kurczaka i dań z drobiu

    1 opakowanie
  • oliwa

    4 łyżki
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • chrzan żurawinowy

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pikantną przyprawę do kurczaka połączyć z oliwą i musztardą, dokładnie wymieszać. Umyte, osuszone udka natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Zamarynowane udka ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować po ok. 30-40 minut z każdej strony, aby mięso miało równomierny złocisty kolor.
Pikantne udka z kurczaka podawać z chrzanem żurawinowym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat