Dzień Dobry TVN: Grillowane białe szparagi w plastrach bekonu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi białe

    12 szt.
  • chudy boczek

    4 plastry
  • rozmaryn

    4 gałązki
  • Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W każdy plaster bekonu zawinąć trzy szparagi z gałązką rozmarynu. Piec na średnio rozgrzanym grillu z każdej strony na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi z bekonem i rozmarynem podawać z sosem tzatziki lub jako dodatek do grillowanych mięs i ryb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 13.05.2017 23:30
super przystawka
gosia56 13.05.2017 10:16
moje ulubione danie ;)
Bożena Matuszczyk 12.05.2017 23:10
Oglądałam , program był super, a szparagi smakowite i kuszące;)
adelajda 12.05.2017 17:59
moje ulubione szparagi
jan_mag 12.05.2017 13:29
Wygląda fantastycznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat