Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dziecinnie prosty króliczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 sztuk
mąka 2 szklani
cukier 1 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
śmietana kremowa 30% 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
POSYPKA 2 opakowania
wiórki kokosowe 3 (kolorowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Dziecinnie prosty króliczek

Pieczemy na biszkopty każdy z 4 jaj 1 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru łyżeczki proszku do pieczenia i 2 łyżek kakao w nagrzanym piekarniku temperatura 180 stopni 30 minut.
Rozpuszczamy żelatynę i dodajemy ja lekko stężała do ubitej śmietany kremówki.
1 biszkopt przekrawamy zostawiamy w całości będzie to głowa zająca a z drugiego wycinamy kokardę i uszy. Tak przygotowane biszkopty przekrawamy na pół i przekładamy ubita śmietaną. Smarujemy wierzch i boki, układamy jak na zdjęciu i ozdabiamy wg uznania. My ozdobiłyśmy królika kolorowymi wiórkami różowe zielone żółte i białe i brązową posypką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 11.05.2013 22:19
Dzieci będą zachwycone! :)
Kamila10 11.05.2013 10:28
Bardzo piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak