Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Dziczyzna na boczku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik
1 szt
boczek
20 dag
cebula
2 szt
czosnek
3 zabki
rosół
1 szklanka
rozmarynu
1 szczypta
mąki
1 łyżka
gęstej śmietany
1/2 szklanki
olej
3 łyżki
masło
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
wino wytrawne
1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dziczyzna na boczku

Królika oprószyć solą oraz mąką po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas wlać rosół, wino, wrzucić masło, boczek, cebulkę, czosnek, rozmaryn oraz pieprz.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 45 min.
Następnie królika wyjąć a sos odparować, dodać śmietanę, wymieszać i polać królika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 25.10.2012 09:29
fajne
Łukasz15 26.08.2012 14:16
Super
Wafelek2601 29.03.2012 09:48
smaczne
Iwona51
Iwona51 02.02.2012 09:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak