Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem ze śliwek i jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 1 kg
jabłka 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem ze śliwek i jabłek

Jabłka umyć, podzielić na cztery części. Następnie rozgotować w 0, 5 szklance wody. Gorące przetrzeć. Dodać cukier i zagotować.
Śliwki umyć, przepołowić oraz wypestkować. Dodać do jabłek.
Gotować do właściwej gęstości. Gorący dżem nakładać do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak