Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z żurawiny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 6 szklanek
cukier 3 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z żurawiny

Żurawinę przebrać, oczyścić i dokładnie opłukać. Włożyć do garnka część całych owoców, a część zmiksowanych. Wsypać cukier i gotować na małym płomieniu mieszając cały czas. Gdy zacznie gęstnieć, dodać soku z cytryny i wkładać do słoiczków. Zakręcić i pasteryzować 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.01.2017 00:02
Smaczny dżem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak