Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z rabarbaru.

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kilo
cukier pół kilo
sok z cytryny według uznania

Porada

Z przepisu wyszło mi 3 słoiczki po 250 ml każdy.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z rabarbaru.

1.Rabarbar oczyszczamy,płuczemy i osuszamy.Następnie kroimy na małe kawałki i przekładamy do garnka.Podlewamy niewielką ilością gorącej wody i gotujemy do miękkości.
2. Następnie wsypujemy cukier i dżem smażymy do zgęstnienia często mieszając.
3. W trakcie smażenia do dżemu dodajemy według uznania sok z cytryny.
4. Gorący dżem przekładamy do czystych i suchych słoiczków.Dobrze zakręcamy i odstawiamy do góry dnem lub przykrywamy grubym ręcznikiem,aż dżem przestygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 11.05.2015 11:28
Dziękuję:)
Bernadeta1 10.05.2015 17:39
super taki domowy dżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak