Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z rabarbaru i bananów

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
banan 1 kg
cukier 2 kg
żelfix 2 opakowania
cytryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z rabarbaru i bananów

Wykonanie:
Rabarbar opłukać, obrać, pokroić, z bananów zdjąć skórkę i również pokroić. Następnie zasypać cukrem i odstawić do następnego dnia pod przykryciem. Po czym całość zagotować, dodać żelfix, sok z cytryn i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików i od razu odwrócić do góry dnem do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 29.04.2017 17:12
Ciekawe połączenie smaków ;))
bertpvd 29.04.2017 11:58
pyszny dżem
pestka 29.04.2017 10:16
wygląda bardzo smacznie
Justi2401 29.04.2017 10:06
Bardzo smaczne połączenie :)
Wacław 29.04.2017 09:49
pyszny do bułeczki z masełkiem ;-)
Róża1 29.04.2017 08:12
bardzo ciekawa propozycja :-) , zabieram przepis :-)
Krzysztof15 29.04.2017 06:36
bardzo smaczny
w mojej kuchni 29.04.2017 00:22
do zrobienia ten dżemik
Renata9 28.04.2017 22:15
Pyszny dżemik
agaK. 28.04.2017 21:01
O, fajne połączenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak