Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z pigwy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z pigwy

Pigwę umyć i pokroić na drobniej pozbywając się pestek. Zasypać cukrem i pozostawić na kilka dni aż puści sok. Całość zagotować z sokiem ok. 20 minut. Ugotowaną pigwę zblendować. Dosłodzić do smaku i zagotować jeszcze ok. 5 minut. Gorące wkładać do słoików i pozostawić pod kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.10.2015 09:14
własnie dostałam pigwę muszę tak zrobić
Motorek 25.10.2015 08:07
super dżemik
Franciszek 25.10.2015 00:33
dobry pomysł
irenka 24.10.2015 21:59
na pewno pyszny ,z pigwy jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak