Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z pigwy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 1 kg
cukier 50 dkg
Goździki całe Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z pigwy

Owoce pigwy umyć, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Włożyć do garnka i zalać wodą tylko aby była zanurzona.Dodać goździki. Gotować około 20 minut bez przykrycia, aby woda częściowo wyparowała. Wystudzić i przetrzeć przez sito.
Ponownie włożyć do garnka i dodać cukier. Gotować jeszcze około 15 minut bez przykrycia. Gotujący się dżem nałożyć do słoików i pozostawić słoje do góry dnem do czasu wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 21.11.2013 23:05
nie robiłam, ale na pewno pyszny.
m1monika 17.11.2013 22:29
pyszny!!! :-)
adelajda 13.11.2013 09:47
ciekawy przepis :)
Halina7 07.11.2013 15:33
nigdy jeszcze takiego nie jadłam
matesko 21.10.2013 09:10
lubię taki smak dżemu
okrysia 20.10.2013 09:00
SMACZNE TO!
Mniam 19.10.2013 14:41
Nigdy nie robiłam dżemu z pigwy.
Skoter 19.10.2013 11:43
smaczny i zdrowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak