Przepis i sposób przygotowania na: Złocisty dżem z mirabelek
Złocisty dżem z mirabelek, to świetny dodatek:
- na śniadaniowe kanapki lub tosty;
- do jogurtu naturalnego, który może stanowić przekąskę na drugie śniadanie;
- do ciast i kremów.
Dżem z mirabelek swój półprzeźroczysty, złoty kolor zawdzięcza pięknej żółci owoców. Idealnie sprawdzają się do robienia przetworów ze względu na niepowtarzalny, słodki smak i aromat! Dodatek wanilii podkreśli wspaniałą słodycz mirabelek, dzięki czemu stworzycie niebanalny w smaku dżem.
mirabelki | 1 kg |
cukier | 2 szkl |
sok z cytryny | 2 łyżki |
laska wanilii | 1 szt |
woda | 1/3 szkl |
Złocisty dżem z mirabelek, to świetny dodatek:
- na śniadaniowe kanapki lub tosty;
- do jogurtu naturalnego, który może stanowić przekąskę na drugie śniadanie;
- do ciast i kremów.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: