Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z leśnych jagód

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 2 litry
cukier żelujący 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z leśnych jagód

Dżem jagodowy uwielbia cała moja rodzina. Bardzo prosty w wykonaniu. Idealny do kanapek, naleśników, racuchów.

Przygotowanie

Jagody należy bardzo dokładnie przebrać następnie dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą.
W kolejnym kroku jagody przesypać do garnka i na małym ogniu zacząć smażyć.
Następnie wsypać cukier żelujący, doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 20 minut, w międzyczasie mieszając
Gotowy, gorący dżem należy przełożyć do wcześniej przygotowanych słoiczków. Porządnie zakręcić i ustawić do góry dnem na jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 11.08.2016 13:22
Cudownie smakowity:)
dodi 11.08.2016 12:18
uwielbiam takie jagódki
Mniam 11.08.2016 11:25
Coś pysznego można zjeść w zimie :)
Krzysztof15 11.08.2016 09:54
bardzo smaczny
ben-ka 11.08.2016 09:07
A ja zrobiłam jagódki tylko z samym zwykłym cukrem, bez dodatku żelu :)
Renata9 11.08.2016 08:59
Uwielbiam taki dżemik :-)
Łukasz15 10.08.2016 22:54
Przepyszny do kanapek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak