Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jagody kamczackiej

5.0
(74)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagoda kamczacka 1 kg
cukier 0,5 kg
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jagody kamczackiej

Kroki postępowania

1
Do garnka z podwójnym dnem dodać umyte jagody kamczackie,
Krok 1 - Dżem z jagody kamczackiej foto
2
posypać je cukrem i dodać wodę. Od czasu do czasu mieszać by jagody nie przywarły do dna garnka. W międzyczasie umyć dokładnie słoiki i nakrętki a następnie w piekarniku wyprażyć ok 10-15 min. w temp. ok 120-150 C.
Krok 2 - Dżem z jagody kamczackiej foto
3
Gdy dżem już będzie taki gęsty jak chcemy, gorący przelać do suchych słoików i szybko zakręcić.
Krok 3 - Dżem z jagody kamczackiej foto
4
Postawić do góry dnem, poczekać aż przestygną.
Krok 4 - Dżem z jagody kamczackiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 10.10.2015 23:56
bardzo zdrowe
IwonaKa 17.11.2013 00:07
na pewno przepyszny
Karolcia12 29.09.2013 13:34
takiego dżemu jeszcze nie jadłam
marzencia2007 04.09.2013 10:42
swietny dzem ;;)
elka72 03.09.2013 17:36
Bardzo lubię jagodę kamczacką,mam posadzoną u siebie w ogródku.Dżemik na pewno znakomity:)
patryska76 03.09.2013 17:15
Musi być pyszny ;))
AZgotuj 03.09.2013 15:42
o takich owocach to ja nawet nie słyszałam, dżemik pewnie boski!!!
Róża1 03.09.2013 14:28
na pewno przepyszny dżemik:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak