Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 1 kg
ocet 10 % 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek

Jabłka obrać ,pokroić na małe kawałki, zasypać cukrem , dodać ocet.Wymieszać i pozostawić w chłodnym miejscu do następnego dnia.Usmażyć i wkładać do słoików.Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.05.2015 00:04
Też taki robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak