Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg.
cukier 1 kg.
cynamon 2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: dżem z jabłek

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki,wydrążamy gniazda nasienne.Kroimy w kostkę.Do garnka wlewamy około 150 ml. wody,dodajemy pokrojone jabłka i cynamon.Smażymy na małym ogniu mieszając żeby się nie przypaliły(czas smażenia zależy od rodzaju jabłek,od tego jak szybko nam się rozesmażą).Pod koniec smażenia dodajemy cukier(ilość cukru zależy od tego jaki słodki dżem chcemy uzyskać ),mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy.Następnie wyciągamy cynamon a gorący dżem przekładamy do słoiczków i stawiamy do góry dnem.Chłodny dżem zanosimy do spiżarni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 09.01.2014 15:16
i do nalesnikow
hahanka 23.11.2012 11:04
domowe dżemy są super
kasiek 20.10.2012 21:13
bardzo lubię jeszcze cieplutki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak