Dżem z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • kwaśnych jabłek

    50 dag
  • cukru

    1 kg
  • dag rodzynek

    10 dag
  • cynamonu Prymat

    1,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzenie:
Dynię obrać, oczyścić z pestek i gąbczastego miąższu, zetrzeć na grubej tarce i wymieszać ze startymi jabłkami oraz obraną, pokrojoną w kostkę pomarańczą. Dodać cukier, cynamon oraz goździki i dusić na małym ogniu co najmniej 30 min. Gdy dżem będzie gęsty i szklisty wkładać do wyparzonych słoików twist off. Słoik zamknąć, odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (101)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 06.02.2015 12:19
Właściwie to całej rodzinie hehe :-)
Anonimowy 06.02.2015 12:03
Mi również smakowało :-)
Anonimowy 06.02.2015 12:03
Świetne ! :-)
ziutula 26.12.2012 06:51
pyszny
eMMe 12.10.2012 20:31
uwielbiam
magda28 15.09.2012 21:22
super
magda28 15.09.2012 21:22
super
Ewa36 03.09.2012 21:08
super
Katarzyna47 02.09.2012 21:54
Właśnie szukam przepisów z dyni. Dziękuję
Pani Domu 22.05.2012 14:12
piękny kolor dżemu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat