Dżem z czerwonej porzeczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwona porzeczka

    1 kg
  • woda

    1 szklanka
  • cukier kryształ

    1/2 kg
  • Goździki całe Prymat

    6 sztuk
  • cynamon Prymat

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki umyć i przebrać. Zagotować wodę z cukrem. Dodać porzeczki. Pogotować 10 min oddzielić porzeczki od soku. Sok jeszcze gotować i można z niego zrobić kompot lub sok do słoików. Porzeczki wrzucić na patelnię, dodać żelatynę i dusić na lekkim ogniu ok godziny. Wsadzić do słoików i zapasteryzować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 08.04.2013 14:42
uwielbiam taki do ciast, zwłaszcza tortów
Barbara/zuza22_85 01.09.2011 18:38
ja też nie
bami 18.08.2011 00:45
dżemu z czerwonej porzeczki jeszcze nie próbowałam :)
bursztynek 30.07.2011 17:41
jeszcze nigdy nie próbowałam, ale może warto...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat