Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonego agrestu z jabłkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 800 gram, czerwony
jabłka 800 gram
cukier 800 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonego agrestu z jabłkami


Agrest umyć, oczyścić z ogonków i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa.
Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i bez obierania pokroić na mniejsze kawałki. Zemleć w maszynce do mięsa.
Przełożyć do szerokiego rondla jabłka i agrest, dodać cukier i wymieszać.
Gotować 15 minut i zostawić do całkowitego wystygnięcia. Gotowanie powtórzyć jeszcze dwa razy.
Czyste słoiczki wstawić do piekarnika i włączyć na 100 stopni. Gdy lampka zgaśnie słoiki są gotowe do napełnienia dżemem.
Przełożyć dżem do słoików, zamknąć i otulić kocem do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.07.2015 14:12
takiego dżemu jeszcze nie próbowałam,wygląda smakowicie
Damiano
Damiano 20.07.2015 08:57
smaczny dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak