Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czereśni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
sok z czerwonych porzeczek 1 szklanka
cukier puder 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czereśni

Z cukru i soku z czerwonych porzeczek ugotować syrop, odszumować duże, ciemne czereśnie umyć, wydrylować do gorącego syropu wrzucić przygotowane wcześniej czereśnie, gotować 10 minut, odstawić, wymieszać ponownie wstawić na ogień i gotować, aż syrop zgęstnieje, a owoce staną się szkliste gorący dżem przełożyć do przygotowanych słoików i zaraz zamknąć dżem ma oryginalny smak, można I go użyć do ciast i deserów doskonały jako dodatek do j białych mięs i drobiu (zwłaszcza pieczonego).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak