Dżem z czereśni

Dżem z czereśni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    1 kg
  • sok z czerwonych porzeczek

    1 szklanka
  • cukier puder

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z cukru i soku z czerwonych porzeczek ugotować syrop, odszumować duże, ciemne czereśnie umyć, wydrylować do gorącego syropu wrzucić przygotowane wcześniej czereśnie, gotować 10 minut, odstawić, wymieszać ponownie wstawić na ogień i gotować, aż syrop zgęstnieje, a owoce staną się szkliste gorący dżem przełożyć do przygotowanych słoików i zaraz zamknąć dżem ma oryginalny smak, można I go użyć do ciast i deserów doskonały jako dodatek do j białych mięs i drobiu (zwłaszcza pieczonego).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat