Dżem z czarnej pożeczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarna pożeczka

    2 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czarną pożeczkę przebieramy, oczyszczamy z szypyułek i płukamy. Następnie owoce wkłądamy do garnka lub prodiża lekko rozgniatamy i gotujemy. Po około 15 minutach wsypujemy cukier i mieszająć gotujemy aż cukier się rozpuści. Następnie gotowy dżem przekłądamy do wyparzonych słoików i odwracamy do góry dnem aż wystygną. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 04.06.2013 11:08
pyszny dzemik!
kamyk 15.05.2013 21:27
musi być kwaskowaty, ja takie lubię
Halina14 25.04.2013 22:44
smaczny dżemik
Ewelina47 22.04.2013 09:49
pyszny dżemik do bułeczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat