Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żelfix 1,5 opakowania
cukier 500 gram
czarna porzeczka 1,5 kilo

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki

Porzeczki oczyścić, umyć, wrzucić do garnka z grubym dnem, wymieszać z żelfixem i zagotować, gotowac około 10 minut.

Wsypać cukier i ponownie zagotować, gotować kolejne 10 minut, ciągle mieszając, aż zrobi się gęsta masła z małą dozą całych owoców.

Zdjąć garnek z ognia i jeszcze chwilę mieszać, po czym jeszcze gorący nakładać do słoiczków i od razu mocno zakręczać, a następnie stawiać do góry dnem i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak