Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnej porzeczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 3 kg
cukier 1 kg
żelfix 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnej porzeczki

Porzeczki oczyścić i umyć dokładnie. Do garnka wrzucamy porzeczki posypując cukrem i gotujemy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy porzeczki już puszczą sok i będą się rozgotowywać dodać żelfix i od czasu do czasu mieszać. Zdjąć pianę jeśli się pojawi. Nakładać do słoików i od razu zakręcać. Odstawić do góry dnem na parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.12.2013 17:22
pyszny taki domowy dżem
Karolcia12 05.10.2013 14:13
dawaj słoiczek do mnie
marzencia2007 17.03.2013 09:59
przyznam szczerze że nie jadłam nigdy takiego
PaniMISIOWA 01.12.2012 14:40
pycha!
smakowita 27.09.2012 09:10
jeden z moich ulubionych
gosia47-47 18.08.2012 09:21
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak