Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z cukinii

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2,5 kg
galaretka pomarańczowa 2 opakowania
cukier 1 szklanka
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z cukinii

Cukinię obieramy ze skórki,wydrążamy z pestek.Kroimy na małe kawałki,wrzucamy do garnka i zasypujemy cukrem.Gotujemy na wolnym ogniu, mieszając żeby się nie przypaliła.Gdy cukier się rozpuści całkowicie,dodajemy galaretki i smażymy aż cukinia się rozpadnie w większym stopniu.Ja lubię,jak zostają niewielkie kawałki cukinii. Gorący dżem nakładamy do wyparzonych i suchych słoiczków zostawiając około 1cm od góry.Zakręcamy i odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 08.09.2016 19:45
apetycznie wygląda
kloruś 04.09.2016 11:00
chętnie bym skosztowała!
Jagódka77 03.09.2016 16:14
słyszała , że jest pyszny
iziona 02.09.2016 20:22
Przepiękny kolor
kasia.s 02.09.2016 18:01
Świetny pomysł :)
Grazyna0211 02.09.2016 11:33
apetyczny dżem
Mniam 02.09.2016 10:52
Po wyglądzie ciężko stwierdzić, że dżem jest z cukinii :) Z chęcią bym spróbowała, bo nie jadłam jeszcze takiego.
mirosława4 02.09.2016 10:45
nie jadłam jeszcze takiego , aczkolwiek prezentuje się apetycznie
gosia56 02.09.2016 09:58
kiedyś robiłam ale mnie nie smakuje;)
jagoda5913 02.09.2016 00:25
pyszny dżemik
bertpvd 01.09.2016 22:33
wygląda pięknie
Łukasz15 01.09.2016 22:07
Przepyszny.
Stenka 01.09.2016 21:20
jeszcze takiego nie robiłam, warto spróbować
Wiktoria29 01.09.2016 20:41
wygląda apetycznie
Konczi 01.09.2016 20:24
Pysznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak