Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
glaretki pomarańczowe 3 sztuki
olejek pomarańczowy 1 sztuka
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
cukinia 3 kg
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z cukinii

Cukinię obrać i wydrążyć a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.zasypać cukrem,lekko przemieszać i odstawić na noc.Na drugi dzień zagotować.gdy będzie gęstnieć(trzeba na oko-bo czas zależy od rodzaju cukinii)dodać galaretki,olejek i kwasek cytrynowy i smażyć.Na końcu dodać żel-fix lub dżemix i zagotować.gorący dżem rozłożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 13.07.2015 20:24
mój ulubiony dżem
IZABELA29 15.05.2013 08:46
bardzo dobry dżem wychodzi
pestka 31.12.2012 08:46
warto spróbować
anulka69 01.10.2012 09:19
smaczny
berys18 14.09.2012 15:48
świetny pomysł
mariel78 09.09.2012 20:01
ciekawy pomysł
dagmara020 07.09.2012 15:55
bardzo pomysłowe:)
beata28 05.09.2012 17:07
ciekawe musze wypróbować
beata28 05.09.2012 17:07
ciekawe musze wypróbować
beata28 05.09.2012 17:07
ciekawe musze wypróbować
Dorian 03.09.2012 19:17
pysznosc
Stenka 28.08.2012 17:19
warto spróbować
V_kuchareczka 26.08.2012 15:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak