dżem z cukini

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    5 kg
  • cukier

    1 kg
  • galaretka

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię obrać, wydrążyć nasiona. 5 kg to waga już po obraniu i bez nasion. Zetrzeć ją na tarce, włożyć do garnka i dusić aż będzie zupełnie miękka. Dodać cukier, chwilę poddusić a następnie wsypać galaretki.W zależności od tego jaki smak dżemu chcemy otrzymać, takie galaretki wsypujemy.Ja robiłam wiśniowy i morelowy. Gorący wlać do słoiczków, odwrócić je do góry dnem aż do wystygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kaja1991 04.09.2012 10:08
mm dżemik uwielbiam na naleśniki
goofy9 26.06.2012 23:08
super
Betka 27.04.2012 11:26
rewelacja;)
JUSTYNA61 20.02.2012 09:48
i na chlebek jest dżemik
JUSTYNA61 20.02.2012 09:48
i na chlebek jest dżemik
malaczarna23 31.01.2012 14:06
super
Margo1 06.01.2012 11:23
pyszny
Łukasz18 08.11.2011 23:32
musi być pyszny
iknbozka 25.10.2011 20:48
super
rjustysia 02.10.2011 11:58
Jestem zachwycona tym przepisem!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat