Dżem z borówki amerykańskiej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • borówka amerykańska

    2 kg
  • cukier

    2 szkl
  • cukier waniliowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Dżem z borówki amerykańskiej foto
Borówkę umieścić w garnku z grubym dnem i podgrzewać na małym ogniu. Można podlać odrobiną wody.
Krok 2 - Dżem z borówki amerykańskiej foto
Smażymy do momentu, aż owoce się rozpadną. Wtedy dodajemy cukry i smażymy do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ilość cukru zależy od owoców, więc należy próbować.
Krok 3 - Dżem z borówki amerykańskiej foto
Gorący dżem przekładać do słoiczków. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 03.01.2014 13:18
przepyszny jest taki dżem
Klausia 21.12.2013 10:28
z amerykańskiej jeszcze przetworów nie robiła, super pomysł :)
gusia1000 05.09.2013 17:30
Na zimę jak znalazł.
fotoviderek 14.08.2013 07:55
Świetny dżemik :)
mysza75 13.08.2013 10:43
Jaki pyszny dżemik :-)
marcia7 13.08.2013 10:33
robię taką ale z leśnej
aisza1 13.08.2013 10:31
pyszny i zdrowy
gosia56 13.08.2013 09:57
napewno pyszny taki dzemik
kasienka23 13.08.2013 09:38
też robiłam, ja robię słodko kwaśny ale ten tez na pewno jest smaczny :)
Monia 13.08.2013 08:51
Ah, to jest pyszne! ;D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat