Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem wiśniwo-borówkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśni wydrylowanych 2 kg
borówek 1 kg
cukier 2 kg
żel fiks 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem wiśniwo-borówkowy

Wiśnie i borówki wrzucamy do garnka, gotujemy cały czas mieszając. Dodajemy następnie cukier i pod koniec gotowania żel fiks. Dżem nakładamy do słoików kiedy osiągnie pożądaną konsystencję (powinien być gęsty).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak