Dżem wiśniwo-borówkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśni wydrylowanych

    2 kg
  • borówek

    1 kg
  • cukier

    2 kg
  • żel fiks

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie i borówki wrzucamy do garnka, gotujemy cały czas mieszając. Dodajemy następnie cukier i pod koniec gotowania żel fiks. Dżem nakładamy do słoików kiedy osiągnie pożądaną konsystencję (powinien być gęsty).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat